Quirina

Hoi allemaal! Wat goed dat je op deze pagina kijkt, dat betekend dat de loper in jou, hoe klein dan ook, tot leven is gekomen en wilt gaan genieten van de mooie loopsport. Mooi voor lichaam en mind! Nu al trots op je.

Ik ben Quirina van Zessen, geboren op 24 april 1991 en woon in Nijkerk. Ik werk als Pedagogisch Medewerkster op een International Daycare (een Engelstalige Kinderopvang met kinderen uit verschillende landen) bij BINK in Hilversum. Waar ik het enorm naar mijn zin heb.

Ik heb Psychologie en Sociaal Pedagogisch Hulpverlening gestudeerd en een leuke minor in de Sportpsychologie gedaan. Hier heb ik zelf voordelen uit kunnen halen (nog steeds en niet alleen op sportgebied), maar vind het ook heel fijn om anderen ermee te kunnen motiveren, sterker te laten worden/blijven, in jezelf te laten geloven en het allerbelangrijkste, te genieten en trots te zijn op jezelf! Iedereen mag er zijn.

Mijn ouders zijn beide ook looptrainers, dus je zou haast zeggen dat het met de paplepel ingegoten is. Dit is echter niet het geval. Ik heb altijd veel gedanst en doe nog steeds 1x in de week ballet (beetje soepel blijven). Verder heb ik altijd veel gezwommen, wat over ging in waterpolo en op de zaterdagochtend gezellig met mijn ouders mee voor 1 hardlooptraining in de week, puur voor de conditie/ter ondersteuning van de andere sporten. Dit is geheel omgeslagen toen ik een paar jaar terug met vrienden, die hun kindje verloren zijn aan hersenstamkanker, voor het goede doel een halve en uiteindelijk ook een hele marathon heb gelopen. Ik merkte dat het lopen best goed ging en ik er veel aan had. Ondertussen kreeg ik ook de kans om eredivisie wedstrijden te gaan fluiten als waterpolo scheidsrechter. Door meerdere omstandigheden was de keuze om te stoppen met spelen wat makkelijker en ben ik me gaan focussen op het hardlopen en fluiten.

Sinds 2 jaar word ik getraind door Emmanuel Biwott, een atleet uit Kenia en samen maken we een enorme groei door. De passie voor het lopen wordt alleen maar sterker en sterker. Dit wil ik graag met jullie delen en ik kijk er naar uit om gezellig met jullie op pad te gaan. Genieten en hier en daar even een klein beetje afzien, maar vooral genieten!

Hopelijk tot snel!

Rooster