Trainers bij Hardlopen Amersfoort

Professionele trainers

Hardlopen Amersfoort werkt alleen met professionele trainers, maar stelt plezier boven strakke trainingsschema's. Natuurlijk worden de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied nauwgezet gevolgd en direct in ons programma ingepast.
De meeste trainers zijn gecertificeerd door de KNAU of hebben een gelijkwaardige certificatie. Een enkeling heeft door jarenlange ervaring zijn kwaliteit als trainer bewezen.

Onze trainers

 •  

  Hallo ik ben Adrie, ik ben trainer (AV Triathlon) hardloper, Trailrunner en voormalig triatleet. Ik heb in mijn leeftijdscategorie bij het hardlopen en triathlon meermaals het podium mogen betreden, en bij het NK-marathon tweemaal 2e en een 1e plaats behaald.

  Ik geef nu training aan groep 4/5 op de atletiekbaan en op zaterdag trailrunning op diverse locaties. En nu ook aan de slag bij HardlopenAmersfoort.

  Mijn ervaringen en enthousiasme voor het hardlopen wil ik graag met je delen.

   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Tekst volgt

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hallo, mijn naam is Henk. Ik loop vanaf 1983 hard. ik heb diverse afstanden gelopen. Van 5 km tot marathons , de 60 van Texel verschillende keren gelopen en ook 6 uurs hardloop wedstrijden.


  Van 1999 tot 2003 heb ik bij Run2Day gewerkt als bedrijfsleider in Amersfoort. Toen tot 2017 als franchisenemer van Run2Day en in juni 2021 weer afgesloten als bedrijfsleider bij Run2Day in Amersfoort. Ik heb in die periode veel trainingen en clinic`s gegeven aan loopgroepen.


  Ik ben nu met pensioen en ik loop nog altijd 4 tot 5 keer in de week hard. Graag wil mijn passie en plezier van het hardlopen met jullie delen.


  Tot ziens op de training!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Janneke van Wijngaarden, ben 40 jaar en ik woon alweer 12
  jaar met veel plezier in Amersfoort. Ik werk vier dagen in de week op een
  school in Amersfoort en daarnaast geef ik graag sportlessen.
  Ik ben graag buiten en in beweging. Ik heb een passie voor veel sporten
  (kijken). En inmiddels ook voor het doen. Ik sport omdat ik het lekker en
  leuk vind en mij helpt mentaal fit en fris te blijven. Ik ben zelf een
  recreatieve triatleet, dus ik zwem, fiets en loop. Plus nog wat
  krachttraining voor sterke spieren.
  Ik spring graag op de fiets om nieuwe routes te ontdekken, met een
  vriendin bij te praten of juist even lekker het hoofd leeg te laten waaien
  en hard door te trappen. Met zwemmen blijft mijn lichaam lekker soepel,
  kan ik blijven werken aan de techniek en oefen ik automatisch mijn
  ademhaling. En (hard)lopen geeft mij een gevoel van vrijheid en
  vertrouwen. Ik vind het altijd een mooie prestatie van mijn lijf.
  Met training geven wil ik graag meer mensen laten ervaren dat naar
  buiten gaan en bewegen altijd een goed idee is en je veel ontspanning,
  plezier, fitheid en balans kan opleveren. In mijn hele (sport)leven heb ik
  nog nooit spijt gehad van gaan. Wel van het niet gaan.
  Naast deze lessen Powerwalk geef ik via mijn eigen bedrijf, in beweging
  met Janneke, SlowRun cursussen, ben ik hardlooptrainer van de 5km
  opbouw bij AV Triathlon en geef ik spinningles bij de fitacademie
  Bokkeduinen. 
  Rust en herstel is net zo belangrijk, dus gelukkig heb ik ook zittende
  hobby’s als legpuzzels maken, podcast luisteren en met vrienden
  afspreken. 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn nickname is Loopgek en die dekt de lading wel voldoende. Sinds 1985 loop ik hard en sinds 1988 geef ik looptrainingen. Ik ben opgeleid als bewegingsagoog maar mijn hardloop passie is uiteindelijk ook mijn werk geworden. Eerst als runningtherapeut/burnoutcoach en daarna was ik tot 2021 eigenaar van Runnersworld Amersfoort. Nu werk ik als ZZP-er voor het meest innovatieve runningmerk op de markt en als invaller bij enkele hardloopwinkels. En ik heb nu weer meer tijd om lekker looptraining te geven!  
   

  Ik heb zeer fanatieke lopers getraind maar stiekem vind ik beginnersgroepen het leukst.  Onder het motto "doe maximaal zoveel als minimaal nodig is" ben ik er van overtuigd dat veel lopers te hard en teveel willen trainen; Overdaad schaadt! Ondanks dat ik ook bootcamp trainer ben ik zeker niet de drill-instructor die zijn sporters over de grens jaagt. Ik geloof ook in de kracht van herhaling; liever regelmatig een korte training dan af en toe een lange. Mede om die reden loop ik zelf elke dag een stukje. Sinds januari 2015 heb ik daarbijnog geen dag overgeslagen.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi! Ik ben Lizzie. Ik houd ervan om buiten te zijn. Ik fiets, wandel en loop graag hard. Ik heb diverse marathons en halve marathons hardgelopen. Op dit moment doe ik veel aan trailrunning. Lekker genieten van de mooie natuur op mooie bospaadjes, zandverstuivingen en heuvels. Een aantal keren per jaar wandel ik mee met een wandel4daagse. Ik maak hier dan meteen een vakantie van.

  Ik ben hardlooptrainer bij Altis. Ik geef al zo’n 30 jaar hardlooptraining. Ik heb mijn opleiding bij de atletiekunie gevolgd. Jaarlijks volg  ik nog bijscholingen en ik begeleid trainers. Daarnaast begeleid ik ook groepjes die graag wandelen en ook iets aan balanstraining en spierversterkende oefeningen willen doen. Naarmate je ouder wordt en je onderhoudt je spieren niet, dan verlies je vanaf je 30ste zo’n 1% per jaar aan spierkracht. Daarom vind ik het belangrijk om naast het duursporten ook aandacht te besteden aan spierversterkende oefeningen.

  Ik breng graag mijn enthousiasme over het sporten over op andere mensen. Ik hoop jullie graag te zien bij trainingen.
   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Mirjam Melai, getrouwd met Ben en moeder van Silke, en ik woon in een tiny house net buiten Amersfoort. 
  Hardlopen is al meer dan 20 jaar mijn grootste hobby en in de loop der jaren uitgegroeid tot een passie. Zeker sinds ik ben overgestapt naar barefoot hardlopen. Ik heb mijn trainersopleiding 3 gedaan bij Start2Move en ben daarnaast ook Barefoot coach en Running Bootcamp instructeur. Voor HA verzorg ik vooral trainingen voor beginners, running bootcamp en trailrun. 
  Daarnaast geef ik les binnen mijn eigen bedrijf, Runways Amersfoort, in Natural Running, Flowrunning en Marathontraining volgens Sportrusten. 


  Voor mij is hardlopen een uitlaatklep en het helpt me om weer bij mezelf uit te komen. Het is een reden om naar buiten te gaan, een mogelijkheid om te genieten van de natuur en de manier om mijn energie op te laden. Daarom heeft het mij zowel op persoonlijk, lichamelijk als geestelijk vlak veel gebracht. Deze schat aan ervaringen wil ik graag delen met jou door samen te hardlopen en dit in te zetten als middel om jou je doelen te helpen bereiken, wat dit ook mag zijn. Ik hoop je binnenkort te mogen ontmoeten in een van mijn loopgroepen en samen een inspirerend loopjaar tegemoet te gaan!
   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hallo allemaal,

  Ik ben Niels geboren op 13 mei 1997.
  Ik ben werkzaam als verkoop medewerker in een
  slagerij maar met een opleiding voor zelfstandig
  werkend kok.

  Vroeger veel gevoetbald door werk kon dat
  helaas niet meer en sinds een aantal jaar aan het
  hardlopen, wat ik heel leuk en lekker vind om te
  doen.

  Voor mij is ontspannen je hoofd leegmaken na
  een lange dag of vol gas ervoor gaan, genieten
  en plezier staan bij mij voorop.

  Ik vind zelf een 10 kilometer 10 Engelse mijlen of
  halve marathon het leukst om te lopen. Tot nu toe
  1x in de prijzen gevallen een 2e plek op de 10
  kilometer.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik geloof in de kracht van sport! Sport verbindt, sport verblijdt, sport doet groeien, sport leert om te gaan met tegenslagen, sport doet dromen, en sport laat dromen verwezenlijken! Zelfs dromen waarvan je niet eens wist dat je ze had….

  Ik ben een fanatiek wannabee triatleet en hardloper met meerdere Ironman’s (o.a. Ironman Hawaii, PR 8u59m) en marathons (PR 2u28m) in de benen. In mijn sport “carrière” heb ik ervaren hoe je gericht beter kunt worden én plezier kunt hebben in je sport. Ik heb geleerd van hele kundige coaches, geleerd van dingen uitproberen, maar vooral door heel veel fouten te maken. Daarnaast heb ik verschillende opleidingen gevolgd.

  Ik deel deze kennis en ervaringen met mijn atleten via positieve, motiverende, fun en persoonlijke coaching. Ik leg veel energie in mijn trainingen en kijk er naar uit om deze energie van je terug te krijgen en jou te helpen je hardloop dromen te verwezenlijken. 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik ben Olaf Kerkhof, ervaringsdeskundige in sporten. Eerst als wielrenner en nu als hardloper. Ik heb een passie voor duursporten. 

  Als medeoprichter van de 033RunningCrew heb ik ervaren hoe het is om mijn passie voor het hardlopen te kunnen delen met andere lopers. Hier heb ik de basis gelegd voor het begeleiden van lopers. Met Olaf Kerkhof Running Expert & Coach heb ik de volgende stap gezet. Nu zet ik mijzelf fulltime in voor het trainen en coachen van jou als sporter. 

  Voor Hardlopen Amersfoort zal ik vanaf heden trainingen geven. 

  Als Amersfoorter vind ik het gaaf om het hardlopen in de regio te ondersteunen, Daarom ga ik dit avontuur met jou als loper met veel plezier aan! 

   

   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Ik ben Paulien (1974), voedings- en leefstijl coach bij Geniet MEER in Amersfoort. Ik ben getrouwd, moeder van 2 dochters, fanatieke hardloper en wandelaar met een passie voor lekkere, gezonde voeding & leefstijl. Ik hou van sporten en naar buiten gaan, met naast het hardlopen ook fietsen, skaten en wandelen. In totaal sport/beweeg ik zo’n 5 keer per week. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn! Als de zon schijnt, kriebelt het bij mij altijd om buiten iets te gaan doen.

  Met hardlopen ben ik in mijn studententijd gestart. In Tilburg ben ik met een huisgenootje meegegaan naar de trainingen. En daarna ben ik er, nu al ruim 25 jaar later, nooit meer mee opgehouden.

  Mijn eerste wedstrijd was de kortste damesetappe van 3,3 km bij de Batavierenrace, een estafetteloop van Nijmegen naar Wageningen. Omdat ik geen idee had hoe ver het was, had ik héél veel over aan het eind. Maar het smaakte naar meer! In 1998 kwam ik in Amersfoort wonen en ben ik lid geworden van Atletiekvereniging Altis. Wedstrijden heb ik daarna nog
  veel gelopen, van 100 m op de baan tot een halve marathon. En de laatste jaren loop ik het liefste trailruns in een mooie bosrijke omgeving, waar genieten voorop staat! En dat doe ik ook op vakantie, ergens in de bergen van Oostenrijk en Italië of over de heuvels in Nederland. Zo ontdek ik de mooiste paadjes. Mijn hardloopschoenen gaan altijd mee.

  En dat gevoel wil ik jou als trainer graag meegeven. Hardlopen kun je altijd en overal doen. Lekker je grenzen verleggen of heerlijk relaxt genieten van de omgeving. Goed voor je hele lijf en het houdt je fit en gezond!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi allemaal! Wat goed dat je op deze pagina kijkt, dat betekend dat de loper in jou, hoe klein dan ook, tot leven is gekomen en wilt gaan genieten van de mooie loopsport. Mooi voor lichaam en mind! Nu al trots op je.

  Ik ben Quirina van Zessen, geboren op 24 april 1991 en woon in Nijkerk. Ik werk als Pedagogisch Medewerkster op een International Daycare (een Engelstalige Kinderopvang met kinderen uit verschillende landen) bij BINK in Hilversum. Waar ik het enorm naar mijn zin heb.

  Ik heb Psychologie en Sociaal Pedagogisch Hulpverlening gestudeerd en een leuke minor in de Sportpsychologie gedaan. Hier heb ik zelf voordelen uit kunnen halen (nog steeds en niet alleen op sportgebied), maar vind het ook heel fijn om anderen ermee te kunnen motiveren, sterker te laten worden/blijven, in jezelf te laten geloven en het allerbelangrijkste, te genieten en trots te zijn op jezelf! Iedereen mag er zijn.

  Mijn ouders zijn beide ook looptrainers, dus je zou haast zeggen dat het met de paplepel ingegoten is. Dit is echter niet het geval. Ik heb altijd veel gedanst en doe nog steeds 1x in de week ballet (beetje soepel blijven). Verder heb ik altijd veel gezwommen, wat over ging in waterpolo en op de zaterdagochtend gezellig met mijn ouders mee voor 1 hardlooptraining in de week, puur voor de conditie/ter ondersteuning van de andere sporten. Dit is geheel omgeslagen toen ik een paar jaar terug met vrienden, die hun kindje verloren zijn aan hersenstamkanker, voor het goede doel een halve en uiteindelijk ook een hele marathon heb gelopen. Ik merkte dat het lopen best goed ging en ik er veel aan had. Ondertussen kreeg ik ook de kans om eredivisie wedstrijden te gaan fluiten als waterpolo scheidsrechter. Door meerdere omstandigheden was de keuze om te stoppen met spelen wat makkelijker en ben ik me gaan focussen op het hardlopen en fluiten.

  Sinds 2 jaar word ik getraind door Emmanuel Biwott, een atleet uit Kenia en samen maken we een enorme groei door. De passie voor het lopen wordt alleen maar sterker en sterker. Dit wil ik graag met jullie delen en ik kijk er naar uit om gezellig met jullie op pad te gaan. Genieten en hier en daar even een klein beetje afzien, maar vooral genieten!

  Hopelijk tot snel!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • test test test

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Sjoerd Veenma, geboren in 1974 en getrouwd met Annemieke. Samen wonen we met 2 kinderen uit 2006 en 2009, in Leusden. Hardlopen is sinds een jaar of 25 altijd in mijn leven eigenlijk. Ik heb er zoveel plezier in. Hoofd leegmaken na een lange werkdag bijvoorbeeld, of een rustig loopje om tot creatieve ideeën te komen bijvoorbeeld. Het is met name die afwisseling die het zo mooi maakt, soms knallen en afzien op de atletiekbaan en soms heerlijk ontspannen in het bos. Het begon om een beetje conditie bij te trainen bij de sporten die ik destijds deed: tennis, basketball, voetbal. Maar inmiddels heb ik de focus volledig op het hardlopen. Ik ben fanatiek en loop geregeld wedstrijdjes tussen 800m en 15km meestal. Ook NK’s op de baan en op de weg doe ik graag mee. In mijn leeftijdscategorie heb ik al vaker ook medailles gehaald op die NK's. Sinds 2009 geek ik al training, aanvankelijk bij organisaties waar ik werkte, waar ik zowel beginners als gevorderden naar bepaalde doelen begeleidde van 5km tot een hele marathon. Een paar jaar later ben ik eerst de pupillen en later de junioren van hardloopvereniging Altis in Amersfoort gaan trainen. Inmiddels train ik ook geregeld recreanten en wedstrijdatleten. Mijn hardloop opleidingen heb ik via de AtletiekUnie gevolgd.

  Bij Hardlopen Amersfoort heb ik inmiddels al series trainingen gegeven voor alle groepen; Beginners, Rustig aan Vervolg, Half en Gevorderd. Alle groepen met evenveel plezier. Het is een genot om te kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling en reis die de lopers afleggen. 

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 •  

  Mijn nickname is supersjokker. Hardlopen is leuk, maar gaat niet zo hard. En dat hoeft ook niet, als liefhebber heb ik een aantal marathons gelopen en alle afstanden eronder. 

  Sinds mijn vroege jeugd geef ik al training, dit is vooral op de atletiekbaan waar ik meerdere dagen per week ben te vinden. Hier ben ik hoofdcoach van de meerkampgroep. Met vooral horden, hoog en KT (neuro strenght) als onderdelen. 

  Ik ben een van die trainers met een atletiek certificaat namelijk niveau 5. Ik geniet er erg van om atleten te begeleiden op topniveau, maar belangrijker vind ik het dat iedereen, jong en oud zoveel mogelijk beweegt, en als ik daar een handje bij kan en mag helpen vind ik dat super om te doen.

  Naast al deze activiteiten ben ik overdag leerkracht aan de Aloysiusschool. Waar ik al ruim 35 jaar les geef. 

  Tot snel bij een van mijn trainingen!

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Een dag niet gelopen is een dag niet geleefd!


  Ruim 30 jaar loop ik zo ongeveer elke ochtend een half uurtje hard. Het is verslavend om de natuur te zien ontwaken en te ervaren hoe het eigen lichaam op gang komt. Naast een training voor de spieren is het vooral de geest die wordt geactiveerd. Telkens weer leidt zo’n loop tot structuur, een goed overzicht en rust in het hoofd; ook ontstaan hier vaak de beste ideeën. Kortom: klaar voor de dag!
  Naast deze ontspannen ochtend lopen, doe ik ook regelmatig een tempoloop (ooit een halve marathon in een grot), obstacle-runs of oriënteringslopen (met kaart en kompas posten zoeken op zandvlaktes, hei en in het bos).


  Graag wil ik anderen motiveren om ook geregeld de loopschoenen aan te trekken, en zou ik wensen dat nog meer mensen de kracht en positieve invloed van het hardlopen op hun gezondheid gaan ontdekken.


   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Vanaf mijn geboorte in 1985 heeft het een kleine 30 jaar geduurd voordat het hardlopen mij had gevonden, maar vanaf dat moment is het onlosmakelijk met mij verbonden. De laatste jaren ben ik van pure hardloper getransformeerd in triatleet, maar hardlopen blijft daarin mijn favoriete onderdeel. Het is altijd fijn om tijdens het laatste stuk op de fiets te weten dat “jouw” onderdeel nog komt!

  Als trainer geef ik al jaren training aan verschillende groepen met pupillen en junioren. Plezier in de bezigheid is volgens mij het uitgangspunt om een allround betere beweger te worden. Ik ben dan ook blij dat ik ook bij Hardlopen Amersfoort het plezier in bewegen mag overdragen en op die manier mijn bijdrage kan leveren aan nog meer levenslang hardloopplezier!


   

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Mijn naam is Yvonne Prince. Van jongs af aan heb ik gesport. Bewegen kan op vele manieren! Op elke plek is wel een mogelijkheid te vinden om in beweging te komen en er plezier aan te beleven. In beweging zijn, op welke manier dan ook, is voor mij een uitlaatklep geworden. Het buiten zijn en bewegen werkt ontspannend. Het ontlaad! De stap zetten om naar buiten te gaan of om binnen te sporten kan soms groot zijn, dit heb ik ervaren. Elke dag kun je (opnieuw) beginnen en samen met anderen werkt motiverend. Trek de (stoute) schoenen aan en kom! En: je hoeft niet snel te gaan als je maar gaat, dat is een les die ik de lopers in mijn trainingen graag meegeef.  

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.