Paulien Rinsema

Ik ben Paulien (1974), voedings- en leefstijl coach bij Geniet MEER in Amersfoort. Ik ben getrouwd, moeder van 2 dochters, fanatieke hardloper en wandelaar met een passie voor lekkere, gezonde voeding & leefstijl. Ik hou van sporten en naar buiten gaan, met naast het hardlopen ook fietsen, skaten en wandelen. In totaal sport/beweeg ik zo’n 5 keer per week. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn! Als de zon schijnt, kriebelt het bij mij altijd om buiten iets te gaan doen.

Met hardlopen ben ik in mijn studententijd gestart. In Tilburg ben ik met een huisgenootje meegegaan naar de trainingen. En daarna ben ik er, nu al ruim 25 jaar later, nooit meer mee opgehouden.

Mijn eerste wedstrijd was de kortste damesetappe van 3,3 km bij de Batavierenrace, een estafetteloop van Nijmegen naar Wageningen. Omdat ik geen idee had hoe ver het was, had ik héél veel over aan het eind. Maar het smaakte naar meer! In 1998 kwam ik in Amersfoort wonen en ben ik lid geworden van Atletiekvereniging Altis. Wedstrijden heb ik daarna nog
veel gelopen, van 100 m op de baan tot een halve marathon. En de laatste jaren loop ik het liefste trailruns in een mooie bosrijke omgeving, waar genieten voorop staat! En dat doe ik ook op vakantie, ergens in de bergen van Oostenrijk en Italië of over de heuvels in Nederland. Zo ontdek ik de mooiste paadjes. Mijn hardloopschoenen gaan altijd mee.

En dat gevoel wil ik jou als trainer graag meegeven. Hardlopen kun je altijd en overal doen. Lekker je grenzen verleggen of heerlijk relaxt genieten van de omgeving. Goed voor je hele lijf en het houdt je fit en gezond!

Rooster