Weer geen Dam tot Damloop

Vorig jaar werd er al een streep gezet door het gezelligste hardloopevenement van Amsterdam voor recreanten en ook in 2021 is dit het geval. Wederom vanwege de corona situatie gaat de Dam tot Damloop niet door. De organisatie van Le Champion en de gemeenten hebben in goed overleg moeten besluiten dat misschien wel het gezelligste hardloopevenement van Amsterdam en omstreken te vroeg komt.

Weer geen Dam tot Damloop

De afgelasting kwam als donderslag bij heldere hemel.. of toch niet? Vorig jaar werd er al een streep gezet door het gezelligste hardloopevenement van Amsterdam voor recreanten en ook in 2021 is dit het geval.

Wederom vanwege de corona situatie gaat de Dam tot Damloop niet door. De organisatie van Le Champion en de gemeenten hebben in goed overleg moeten besluiten dat misschien wel het gezelligste hardloopevenement van Amsterdam en omstreken te vroeg komt.

Waar zat het hem in? De onlangs aangekondigde maatregelen van het kabinet om de anderhalve meter regel te handhaven tot 20 september. Voor de Engelse 10 mijl waar al gauw zo’n 45.000 enthousiaste lopers aan meedoen is dat gewoon niet te handhaven. Het publiek dat massaal hier jaarlijks naartoe trekt nog niet meegerekend.

Dubbel gevoel

Waarschijnlijk deel je als trouwe onschuldige hardloper hetzelfde gevoel als dat wij hebben. Het wekt veel vragen op, dezelfde vragen als tijdens de lockdown met het buiten sporten in viertallen (later twee- en toen weer viertallen). Hardlopen is onschuldig, het is in de buitenlucht. Oké misschien is het aan de start enorm druk, maar kan er niet met tijdslots gewerkt worden? Daarnaast wordt er een parcours gelopen waar, na de eerste 500 meter de massa al snel versplintert. 

Ach we willen niet schoppen en we hebben begrip voor de situatie. Het voelt alleen soms wat wrang. We weten dat veel van onze leden hard aan het trainen waren op weg naar dat startvak voor de 10 Engelse mijl. Gelukkig zijn er nog genoeg andere loopjes dit najaar in aantocht. Zo hebben een aantal lopers ingezet op de Zevenheuvelenloop in november!

Auteur
We Run The City
Blog Categorie
logo

Running Bootcamp is echt super leuk!

Claire over Running Bootcamp: “Running Bootcamp is super leuk! Tussen het hardlopen door werken aan je spierkracht!! Heerlijk na een stressvolle dag op werk.”

Loopanalyse

Een loopanalyse is een uitstekende manier om efficiënter te leren hardlopen.

Hardloopschema’s

Wil je rustig aan beginnen met hardlopen? We helpen je graag op weg met een schema voor 5 weken.